Mijn installaties zijn mijn manier om fotografie de ruimte en omgeving te bieden die ze volgens mij verdienen. De installaties in deze groep zijn gemaakt van stalen of aluminium buizen. De installaties waar je in kunt lopen zijn bekleed met kaasdoek, dat de omgeving filtert.

uit 2009 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Piƫta

2023

De Piëta is een werk waar ik samen met Hilly Withaar 5 jaar aan heb gewerkt. Het is een doorontwikkeling van een versie die al in 2015 is ontstaan uit een idee van een 'verschijnende Maria met Kind", met de emoties die in de huidige tijd nog steeds bestaan.  Met de versie van 2021 willen we de kijker die emoties meer aanrijken. We hebben veronderstelde scenes van Maria met Jezus die net van het kruis is gehaald nagespeeld met acteurs en gefilmd. Het resultaat is een film van 6 minuten met gefilmde scenes en overgangen naar geschilderde beelden, die precies de emoties van compassie laten zien die bij de Piëta horen. De film hoort in een intieme installatie waar je de filmbeelden en bijbehorende muziek optimaal kunt ervaren. 

The GreenLine

2014

Oude draaischijftelefoon in echt 70ties groen, voorzien van de techniek van '14 om zelfstandig te bellen en bij het opnemen een soundscape te laten horen in de hoorn. Soundscape van ferrie = differentieel, onderdeel van het grootste mini MuseumTor door Erik Sok en Ellen van Putten. Kijk hier voor de binnenkant

Leaving at 8.06

2013

Leaving at 8.06 is een installatie die voelt als de wachtruimte op een bijna verlaten station. De wachtruimte waar je afscheid neemt van een geliefde, vlak voordat de laatste trein vertrekt. Aan de hand van drie beelden en een soundscape krijgt het vertrek vorm. De installatie toont de beelden interactief aan de kijker, de soundscape versterkt het gevoel van onrust van het vertrek. Foto's op duratrans, op lichtbak met ledverlichting. Aansturing door JeeNode boards. 16 minuten soundscape door ferrie = differentieel, surround 4+1.

Tribute To Trees

2012

Installatie van drie bomen in Windsor Great Park, in duotone geprint en ingelijst in oud hout. De houten panelen, aluminium buizen, kopelingen en kaasdoek vormen hun nieuwe huisje. De muziekale soundscape van ferrie = differentieel versterkt de gevoelens van een zorgeloze wandeling met een dreigende ondertoon.

Entry Ctrl i

2009

De basisvorm van deze opstelling is een arc. De facade van de arc bestaat uit een collage van foto's in een 10x10 matrix. Alle foto's tonen een ingang of een deur en zijn diapositief afgedrukt om uit te drukken dat de facade niet de deur zelf is, maar de omlijsting van de ingang van de arc. Entry Ctrl i is een doorgang naar twee vertikale panorama's (city slices) die bij volledig los van hun omgeving worden getoond.

Anatomia Scriptor

2011

Anatomia Scriptor - de anatomie van een scheppend organisme. 3D schilderij met onderdelen van computerdrives, anatomische afbeeldingen en aanvullende kleuren. Onderdeel van de serie Material. Afbeelding van baarmoeder gebruikt met toestemming van kunstenaar Saske van de Eerden, waarvoor grote dank!  

Deadly Isolation

2010

Deadly isolation is een installatie die past binnen het thema TILT van BREDAPHOTO 2010. Het is een zoektocht naar de gevolgen van de crisis in de menselijke maat; een crisis die elk individu kan raken en kan leiden tot persoonlijk verval en een voortijdig einde. De installatie bestaat uit een drieluik, waarbij de drie foto's een vervolgverhaal vertellen vanuit het perspectief van een imaginaire eenling.