Schilderijen die ik samen met Corry Kee Sup heb gemaakt. Om de beurt, ieder telkens een uur schilderend zonder dat de ander meekijkt. Zo maken we twee werken tegelijk - samen. En we leren samenwerken.

uit 2019 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Clouds and Wall

2019

Het derde gesamtkunstwerk. Bij dit werk was overleggen tussendoor noodzaak. De schilderuren bleven overeind, en het niet meekijken met de ander ook. Maar de ingrepen en uitbreidingen gebeurden in na overleg. Er blijft gelukkig nog voldoende ruimte om te kunnen werken, maar het eindresultaat - zeker bij werk al dit - wordt er echt beter van. Ondertussen is wel duidelijk dat dit soort 'lege' werk niet supergoed past bij autonoom werken, maar het blijft leuk om te maken.

Variations

2019

Wat begon als een variatie op Clouds and Wall om het beeld te corrigeren maar daarna toch lekker een hele ander kant op vloog.

Snakes and the Beast

2019

Bij dit werk was de uiteindelijke vorm een worsteling van weken en weken en zijn we uiteindelijk gaan overleggen over waar het heen moest. Dit werk is in die zin een doorbraak, omdat we eerder nauwelijks over tussenvormen en resultaten praatten. Bij deze en later werk bleken tussentijdse beschouwingen en ingrepen noodzakelijk om de samenwerking te laten werken.

Vifth

2019

Het vijfde, ook weer een worsteling langs mysterieuze kerken, kruisen, rotsen, langs abstracties en realistjes terug naar wat-je-er-in-wilt zien. En door harmonie, verwijzingen naar organisch en grafisch is dit gesamtwerk eigenlijk voorlopig het beste bewijs dat twee mensen samen kunnen werken aan één beeld. 

Lying down

2019

Het vierde gesamtkunstwerk is voor een groot gedeelte tegelijk met Clouds an Wall ontstaan, in een totaal andere stijl en werkwijze. Meer teruggrijpend naar het organische van de snakes is ook hier weer flink ingegrepen om uiteindelijk tot één samenhangend werk te komen - iets wat met onze werkwijze niet vanzelfsprekend is. 

Fantasyland

2019

Eerste geslaagde werk van onze gesamtkunstwerkserie. Net als alle werken de uit deze manier van werken zijn ontstaan, zitten er vele probeersels en bewegingen in het beeld. Alleen de hemel is nog over van het orgineel.